fbpx

Susah nya nak cari buku Nabi-nabi tapi dalam ENGLISH ?!

Kami ada penyelesaiannya dengan buku :

Prophet Yusuf Series 1 - 5

Buku Prophet Yusuf Series 1 - 5 ditulis oleh Puan Ummu Ammar Amir dan Puan Ris Melati Shamsuddin.

Kedua-dua mereka adalah guru yang ingin mendidik generasi muda cintakan ilmu dan kenal Penciptanya.

Buku Prophet Yusuf adalah sangat menarik dan berinfomasi, bukan sahaja sebagai buku cerita, tetapi juga sebagai buku aktiviti dan permainan.

Jom kita lihat contoh isi dalam buku tersebut :

Set Buku Prophet Yusuf terdiri daripada 5 buku iaitu Series 1, 2, 3, 4 dan 5.

Pengembaraan yang hebat dari kehidupan Nabi Yusuf ialah kisah terbaik dari Allah untuk Nabi Muhammad s.a.w dan pengajaran bagi kita juga.

Buku ini membawa kita mengenali Nabi Yusuf a.s dengan lebih mendalam melalui penceritaan dan permainan.

Setiap bab dimulakan dengan lagu yang merupakan sinopsis bab tersebut.

Ibu ayah boleh mendengar lagu tersebut dan menyanyi bersama anak-anak dengan cara Scan QR Code di mukasurat tersebut.

Kemudian bermula lah kisah mengenai Nabi Yusuf yang juga disertakan dengan ayat dan terjemahan Al Quran.

Dalam setiap bab, beberapa perkataan penting atau keyword di pilih dan di sertakan dalam bentuk grafik juga dalam bahasa Arab.

Pengajaran penting dalam bab tersebut juga dibincangkan agar lebih mudah difahami oleh ibu ayah serta anak-anak.

Konsep-konsep yang diajar di dalam bab tersebut juga dipermudahkan dalam bentuk point form dan dalam bentuk grafik.

Setiap bab juga disertakan aktiviti yang boleh dilakukan samada mewarna, cari perkataan, isi tempat kosong, dan pelbagai permainan.

Bagi memudahkan anak-anak faham dan memudahkan ibu ayah untuk menceritakan, terdapat juga peta minda atau mind map yang merupakan ringkasan bab tersebut.

Turutan cerita ini dikisahkan dengan begitu menarik sekali melalui gambaran yang berwarna-warni bagi memudahkan pemahaman pembaca.

Setiap buku juga dilampirkan 1 poster yang merupakan ringkasan bab tersebut dalam bentuk gambar rajah dan dilengkapi kata kunci dalam bahasa Inggeris dan bahasa Arab

Pengajaran yang diterapkan dalam penceritaan ini juga mampu mendidik jiwa kanak- kanak agar mencintai Al-Quran dan Sunnah.

Persembahan yang kreatif, ilustrasi yang menarik dan berwarna-warni menjadi nilai tambah kepada buku ini.

Menarik kan ?

Semestinya buku BEST SELLER ini perlu anda dapatkan sekarang juga !

Sebelum itu, jom kita berkenalan dengan PENULIS buku ini :

Puan Ummu Ammar Amir ialah ibu kepada 5 orang anak. Beliau adalah graduan ijazah sarjana muda Teknologi Maklumat dari Universiti Teknologi Petronas (UTP). Berpengalaman sebagai Pengetua di Malaysia School di Nottingham (UK), beliau juga berpengalaman sebagai Early Years Volunteer di Nottingham Nursery School dan Teaching Assistant di Redford Primary School.

Beliau adalah pengasas KausarXcel (Center for Holistic Learning), sebuah pusat latihan bagi pembelajaran secara holistik bagi kanak-kanak dan juga guru dan pendidik bagi membentuk sebuah generasi yang cintakan ilmu dan kenal penciptanya.

Puan Ris Melati Shamsuddin ialah graduan ijazah sarjana muda Kejuruteraan Mekanikal dari University of Cardiff pada tahun 1999. Beliau bekerja dengan syarikat Petronas dalam unit operasi upstream dan downstream termasuk Petronas Fertilizer, Gas District Cooling dan Petronas Carigali. Meninggalkan jawatan terakhir beliau sebagai Staff Inspection Engineer di Petronas, beliau telah memulakan karier baru dalam bidang pendidikan awal kanak-kanak.

Berpengalaman sebagai seorang guru di Malaysia School di Cardiff, dan mengajar kelas mengaji Al Quran kanak-kanak di London, beliau mengajar subjek LGCSE bagi pelajar sekolah menengah.

Secara ringkasnya, buku Prophet Yusuf Series 1-5 mengandungi

96 mukasurat (Series 1)

102 mukasurat (Series 2)

104 mukasurat (Series 3)

112 mukasurat (Series 4)

114 mukasurat (Series 5)

Berapakah harga buku ini ?

Harga bagi sebuah buku ialah SGD $15

Bagi 1 set 5 buku ialah SGD $75

Namun, promosi khas

DISEMBER ini

SGD $75

SGD $65

SGD $59

sahaja

PERCUMA Pos ke Singapore

Jom GRAB promosi khas ini sekarang juga

Bagi memudahkan anda , kami tawarkan 2 kaedah pembayaran

1. Credit / Debit Card

2. COD Barang Sampai Baru Bayar

Jangan risau barang tak sampai, kami beri jaminan 100 % wang dikembalikan sekiranya barang tak sampai

Lebih

1

pelanggan berpuashati telah mendapatkan set buku Prophet Series ini

"Sambil bercerita dapat tadabbur"

"Seronok buat aktiviti siap nyanyi2 lagu tu ulang2 kali"

"mudah sangat nak faham"

"sebenarnya tak pandai English, tapi buku ni dia suka sangat"

Jom dapatkan sekarang , hanya :

1000

naskhah buku sahaja yang tinggal.

Isikan borang pesanan di sini :

BORANG PESANAN BUKU PROPHET YUSUF

yusuf SG

SOALAN LAZIM (FAQ)

Untuk membeli buku ini, anda boleh isi maklumat anda di borang di atas dan klik di butang tersebut  untuk hantar borang pesanan.

Kami akan proses order anda dalam masa 7-10 hari bekerja. 

Boleh. Sila whatsapp kami di 010 831 7971 untuk dapatkan resit pembelian secara soft-copy.

Buku ini sesuai untuk semua peringkat umur (kanak-kanak dan dewasa).

Ya, terdapat QR code untuk lagu-lagu di setiap bab, juga terdapat aktiviti dan permainan yang boleh dilakukan.

HKAR ENTERPRISE (SA 0416136-T)

LOT 18/824 TAMAN MESRA, PENGKALAN CHEPA 16100 KOTA BHARU, KELANTAN

Email : admin@ilovebookz.com

No Tel : 010 831 7971